Onitsuka Tiger

Het schoenenmerk Asics Onitsuka Tiger is beschikbaar op Sneakin. Vind alle nieuwste modellen van sneakers Asics Onitsuka Tiger op onze online shop: Onitsuka Tiger New YorkCalifornia 78, Corsair, Mexico 66.

Alle trainers Asics Onitsuka Tiger , voor mannen, vrouwen en kinderen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vele kleuren en altijd voor de beste prijs!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

De geschiedenis van het sportschoenenmerk Onitsuka Tiger

Na zijn terugkeer uit de oorlog in 1945 richtte Kihachiro Onitsuka in 1949 ONITSUKA Shokai op in Kobe. In datzelfde jaar werd het bedrijf gereorganiseerd als ONITSUKA Co, Ltd.

Later werd de bedrijfsnaam veranderd in ASICS, een acroniem voor de Latijnse uitdrukking "Anima Sana In Corpore Sano", afgeleid van de oorspronkelijke uitdrukking "mens Sana in corpore sano", wat betekent "een gezonde geest in een gezond lichaam ", en deze woorden maakten diepe indruk op de heer Onitsuka. Deze woorden maakten een diepe indruk op de heer Onitsuka en inspireerden zijn toewijding aan het maken van sportschoenen met als doel het voeden van gezonde jeugd door middel van sport.

Wist je dat? De eerste sportschoenen van ONITSUKA Co. waren basketbalschoenenball.

Destijds werden basketbalschoenenball beschouwd als de moeilijkste sportschoenen om te maken, maar de heer Onitsuka gelooft dat "als hij in het begin een hoge hindernis kan overwinnen, hij ookautres hindernissen kan blijven overwinnen.

De heer Onitsuka gaf prototypes van zijn schoenen aan de spelers van een van de grootste clubs basketbal-ball van die tijd, waar de schoenen meerdere malen werden getest en geperfectioneerd, totdat het premier model in het voorjaar van 1950 werd uitgebracht.

1953 Startjaar van de ONITSUKA Marathon TABI

In 1953 verscheen de ONITSUKA Marathon TABI, gebaseerd op de traditionele indoorschoen "tabi" die nog steeds veel wordt gedragen bij sportevenementen op Japon. De Marathon Tabi hardloopschoen heeft de eigenschappen die nodig zijn voor het marathon evenement, waaronder rubberen zolen en een bovenwerk met duurzaam materiaal en een verende band.

In hetzelfde jaar werd de MARUP-schoen van Tiger uitgebracht, die speciaal was ontworpen voor estafettelopen op de marathon. Deze schoen is aangepast aan de marathonloopstijl, die snelheid en endurance vereist. De schoen is ontworpen om vermoeidheid tijdens langeafstandslopen te verminderen. Het bovenwerk is gemaakt van vinylon, een materiaal dat drie keer sterker is dan katoen en voorkomt dat de voeten gaan zweten, en de schoen heeft een spons in de hiel.

ONITSUKA: Een grote verscheidenheid aan sportschoenen ontwikkeld voor wereldwijde expansie

Naast marathon- en worstelschoenen worden verschillende autres categorieën sportschoenen ontwikkeld, waaronder gymnastiekschoenen, voetbalplaatjes, schermschoenen, volleybalschoenen, en veel sporters beginnen ze langzaam in te voeren. ONITSUKA marathonschoenen werden gedragen door verschillende medaillewinnende atleten op de internationale marathon (1964).

De Mexico-lijn verschijnt op de schoenen Onitsuka Tiger

In 1966 werd na een interne ontwerpwedstrijd de Mexico-lijn (de huidige ASICS strepen) geïntroduceerd. Later zou dit ontwerp staan voor ONITSUKA TIGER, ASICSTIGER, en alle ASICS schoenen.

De iconische sportschoenen van Onitsuka Tiger: de Mexico 66 schoen

De Japanse schoenenpionier Kihachiro Onitsuka creëerde meer dan 50 jaar geleden het meest iconische model van het merk, de MEXICO 66™. De Onitsuka Tiger MEXICO 66 schoen is een cultfavoriet vanaf het moment dat hij werd gelanceerd, en nu al tientallen jaren, en is een van de populairste modellen van Onitsuka Tiger.

Het model premier, exclusief ontworpen voor het Japanse team, begon strikt als sportschoen. In de loop der jaren is het in zijn moderne vorm geëvolueerd en is het synoniem geworden met een nieuw tijdperk in schoeisel.

De MEXICO 66 SLIP-ON's lichtgewicht styling en veelzijdige ontwerp maken hem ideaal voor alle dagelijkse activiteiten. Nu kunnen jongere kinderen sporten in athleisure-stijl om te concurreren met de grotere kinderen, omdat er kleinere maten zijn ontworpen voor kleinere voeten.

De Mexico-schoen stapt af van de traditionele veters ten gunste van een elastische wreefband, wat een voordeel is voor de energieke kleintjes, die hem nu snel kunnen aan- en uittrekken. Het Ortholite®-voetbed biedt de hele dag ondersteuning en ventilatie.

Net als de TIGER SERRANO™ en de TIGER CORSAIR is de MEXICO 66™ het bekendste model uit de collectie Onitsuka Tiger.

Er zijn zowel eenkleurige als meerkleurige modellen van de Mexico 66. U kunt deze trendy trainer aanpassen aan uw verschillende stijlen. Dit model is een traditionele schoen, maar is aangepast om een moderne look te krijgen, met behoud van al zijn kwaliteit.

Op zowel de MEXICO 66™ SD als de originele MEXICO 66™ vindt u de klassieke hielflap en een dunne, flexibele zool die onbeperkte bewegingsvrijheid biedt, waardoor ze een eigentijdse look krijgen.

Sinds de jaren 1960 heeft dit iconische silhouet het merk Onitsuka Tiger op de voorgrond geplaatst van retro-geïnspireerde atletische schoenen, met strakke lijnen en klassieke details voor een ingetogen, iconische stijl.

In de loop der tijd hebben de verschillende Mexico 66-modellen aan flexibiliteit, comfort en duurzaamheid gewonnen. De MEXICO 66™ is tijdloos en maakt een evolutie mogelijk die verder gaat dan zijn oorsprong, terwijl rekening wordt gehouden met het erfgoed van deze trendy trainer.

Vandaag de dag is een breed scala aan modellen, waaronder veterloze varianten zoals de MEXICO 66™ PARATY en slip-on modellen zoals de MEXICO 66™ Slip-Ons nu verkrijgbaar bij Sneakin.nl.

Met deze nieuwe versies zijn comfort en design op het rendez-vous en ontmoeten een groot succes bij de fans van het Nipponese merk, net als de Sneakers Addict. Als u een fan bent van hoogwaardige ontwerpen, bekijk dan de "Nippon Made" serie. "

Ten slotte, als u kinderen hebt, is het merk Onitsuka Tiger een hit op schoolpleinen. Net als bij volwassenen is het model MEXICO 66 het populairst, vooral het witte model met de blauwe en rode strepen.