Lyle & Scott Nieuwe Kledingcollectie

Lyle & Scott is een Schots merk dat al 140 jaar een solide reputatie opbouwt in het vervaardigen van kleding van hoge kwaliteit. Het merk biedt een ruim assortiment overhemden, t-shirts en polo's, alsmede jacks.

De nieuwste stukken in de Lyle & Scott collectie zijn ontworpen om elke dag gedragen te worden in een totaal chique en casual look. De kleding is zeer goed gesneden en volgt perfect de huidige trend.

Ontdek de Lyle & Scott collectie, het merk met de "Gouden Adelaar" te koop op Sneakin.fr en in onze winkel in Parijs in de historische wijk van de urban fashion: Châtelet - Les Halles.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lyle & Scott een Schots merk dat al 140 jaar bestaat

Opgericht door William Lyle en Walter Scott in 1874 in de Schotse grensstreek. Sommige kledingstukken van het merk worden nog steeds gemaakt in de oorspronkelijke fabriek in Hawick. Het is een merk met een echte authenticiteit, een erfgoed en een expertise die wereldwijd worden erkend, van de vroege samenwerkingen met Christian Dior tot het kleden van enkele van 's werelds grootste golfers.

Oorspronkelijk leverde het merk truien en vesten van plaatselijke wol aan professionele golfers. De sport zit ingebakken in het DNA van het merk, want het logo van Lyle & Scott wordt vertegenwoordigd door een gouden adelaar. En in golf betekent een "eagle" een schot gemaakt in 2 punten onder de par.

Lyle & Scott het merk van de casual cultuur

Het is belangrijk om weten dat sinds de jaren 2000, de identiteit van het merk is geëvolueerd, meer gericht sportkleding chique. Het merk is zeer succesvol in het Verenigd Koninkrijk, het is een echt modefenomeen in het Verenigd Koninkrijk, gepopulariseerd door indie-popartiesten zoals Arctic Monkeys.

Vandaag de dag maakt de casual cultuur nog steeds een groot deel uit van het voetbal en de mode. Het merk Lyle and Scott is bijzonder populair bij voetbalfans, de "Ultras", die de heritage and vintage-lijn dragen die is geïnspireerd op het sportieve erfgoed.

Lyle en Scott poloshirts zijn net zo populair als t-shirts, sweatshirts en vesten. Zoals gezegd, worden sommige truien nog steeds in Schotland gemaakt. Zij zijn van zeer goede kwaliteit, en verkrijgbaar in vele kleuren.

Wat casuals over de hele wereld gemeen hebben is hun voortdurende toewijding aan merken uit de jaren 70 en 80, zoals Stone Island, Gabicci, Lacoste, adidas Orginals...

Wist je dat? Lyle & Scott is ook een merk dat kleding levert aan de koninklijke familie van Engeland. Dit geeft het merk het recht om het logo te gebruiken van officiële leverancier van de koninklijke familie. Dit staat in schril contrast met de meer streetwise wereld van veel voetbalsupporters, die de casual look als een soort uniform hebben aangenomen.

Anderzijds sponsort het merk enkele hedendaagse kunstenaars (voornamelijk muzikanten).