Teva schoenen, laarzen & sandalen aan de beste prijs

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

TEVA het merk van schoenen, wandel sandalen en blote voeten schoenen

Teva is een Deckers Brands merk. Opgericht in 1984, Teva is het baanbrekende merk in outdoor schoeisel.

Op zoek naar een manier om te voorkomen dat sandalen stroomafwaarts drijven in de Grand Canyon, bevestigde een vindingrijke riviergids twee klittenbanden aan een paar oude slippers, en zo werd Teva geboren.

Wist je dat? Teva producten worden wereldwijd in meer dan 40 landen verkocht.

TEVAMilieuvriendelijke producten om de ecologische voetafdruk te verkleinen

Het merk Teva isengage in de reductie van plastic!

Sinds 2020 wordt 100% van de emblematische lanyards van het merk gemaakt van gerecycled plastic met behulp van REPREVE®-garen. Deze aanpak voorkomt de verwijdering van meer dan 9 miljoen plastic flessen en maakt het mogelijk ze opnieuw te gebruiken bij de vervaardiging van sandalen.

Naast gerecycleerde bandjes zoekt het merk ook naar duurzame alternatieven voor de belangrijkste materialen en vermindert het waterverbruik en afval in zijn verpakkingen. En dit is nog maar het begin.

Op zoek naar schoonheid op nieuwe plaatsen, van waterflessen tot plastic onderdelen.

172 ton gebruikte plastic flessen worden schoongemaakt, vermalen en omgezet in kleine tabletten. Dat is meer dan 150.000 kilo plastic dat niet in de oceaan of in de bek van zeeschildpadden terechtkomt.

Plastic afval omzetten in stof Teva.

De pellets worden gereinigd, voorbereid en gesponnen. Het resulterende garen wordt vervolgens geweven tot de ultrasterke stof van de schoenen.

8.000 kilometer stof, om precies te zijn. Het equivalent van de Pacific Crest Trail van Mexique naar Canada en terug.

En de canvas bandjes zijn de verbinding tussen de sandalen en de voeten.

Vanaf 2020 worden alle polyester banden gemaakt van miljoenen hergebruikte plastic flessen, waardoor de afhankelijkheid van nieuw plastic afneemt. Afval dat de planeet vervuilt wordt omgezet in iets dat de wereld helpt.