GANT Kleding voor Heren & Dames aan de beste prijs

Ontdek de nieuwe collectie t-shirts, sweatshirts, jassen en broeken van Gant. Het urban en lifestyle kledingmerk dat al jaren niet meer weg te denken is.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

GANT - een modemerk met een sterk erfgoed

Gant is een van 's werelds bekendste luxe sport- en vrijetijdskledingmerken. Het verhaal van het merk, opgericht in 1949, begint in het begin van de 20e eeuw toen Bernard Gantmacher vanuit de Oekraïne in New York aankwam. Zonder middelen van bestaan begon hij 's nachts te werken in de Lower East Side om zijn studie farmacie te kunnen betalen. Hij begon overhemdkragen te naaien en bleek een groot specialist te zijn, en in hetzelfde bedrijf ontmoette hij zijn toekomstige vrouw, een naaister die gespecialiseerd was in knopen en knoopsgaten.

In 1927, dertien jaar na hun aankomst in New York, verhuisden de Gantmachers naar New Haven, Connecticut, een stad die in die tijd een van de centra van de textielindustrie was. Daar richtten zij een bedrijf op dat als onderaannemer fungeerde voor de vervaardiging van overhemden voor andere merken. De kwaliteit van hun producten maakte hen al snel tot vertrouwde partners van enkele prestigieuze bedrijven en om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de overhemden altijd dezelfde was, besloten zij de kledingstukken te voorzien van het symbool van een diamant in de vorm van een "G". Ze werden al snel bekend als "G-shirts" en de vraag overtrof de productiecapaciteit.

Gant, de beste overhemden maakten plaats voor luxe casual en sportkleding

De Tweede Wereldoorlog bracht het bedrijf tot stilstand omdat Bernard Gantmacher en zijn twee zonen, Marty en Elliot, naar het front gingen tot de oorlog eindigde en zij naar huis terugkeerden, waar zij besloten hun eigen merk te creëren: Gant. Het was 1949 en de twee broers kwamen in het familiebedrijf. De overhemden van Gant waren onmiddellijk een succes, niet in het minst vanwege één belangrijk kenmerk: de knopen op de kraag. Hoewel deze innovatie haar oorsprong vond in Engeland, was Gant het eerste merk dat ze op grote schaal in de VS introduceerde.

Bernard's toewijding en de kwaliteit en het esthetische gevoel van zijn zonen waren de winnende formule. In de daaropvolgende jaren bleef Gant innovaties introduceren die zijn positie als favoriet merk van jongeren en tieners verstevigden en het een referentie in de wereld van de overhemden maakten. In de jaren zestig werd het de op één na grootste producent van dit soort kleding ter wereld, maar in 1967 besloot de familie het bedrijf te verkopen, dat in de daaropvolgende jaren in andere handen overging.

In de jaren tachtig kocht een Zweeds bedrijf Gant in zijn geheel op, wat het begin betekende van de internationale expansie van het lifestyle-kledingmerk. Vandaag de dag biedt Gant niet alleen overhemden, maar ook heren-, dames-, jeugd- en kinderkleding, parfums, brillen en accessoires.

GANT herenkleding, zowel casual als urban

Als u op zoek bent naar een klassieke look, zijn een van hun overhemden of een trui, evenals chino's en loafers voldoende. Anderzijds geven hun sweatshirts, T-shirts en jassen u een casual maar stijlvolle look.

Gant herenkleding is erin geslaagd om in hun modecollecties de meest casual en functionele sportieve stijl te combineren met de meest gedistingeerde en veelgevraagde urban stijl. Het resultaat is een echte showcase van mode en trends waar elke man zijn garderobe essentials kan kiezen voor een breed scala van activiteiten. Sweatshirts en T-shirts, bijvoorbeeld, gaan perfect samen met traditionele overhemden, chino broeken of gebreide truien. Of u nu kiest voor een sportieve of een streetwear look, het is niet langer een probleem om een aangepaste garderobe te vinden. Onze Sneakin online shop selecteert voor u de beste kleding van een merk dat erin geslaagd is sportiviteit te verzoenen met de stedelijke avant-garde. Ontdek Gant.