Schott Kleding voor Heren & Dames aan de beste prijs

Ontdek de nieuwe collectie donsjacks, t-shirts, sweatshirts, bombers en perfecto van Schott NYC. Het Amerikaanse lifestyle merk van kleding met biker designs, al jaren een must-have!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Schott NYC, een winterkledingmerk met een sterk mode-erfgoed

Schott NYC werd in 1913 opgericht door de gebroeders Schott - Irving en Jack - in New York City. Het bedrijf is wereldberoemd omdat het als eerste een jas met ritssluiting produceerde toen het het iconische Schott Perfecto motorjack ontwierp. Deze klassieke motorjas, die beroemd is omdat hij van paardenleer is gemaakt en een riem aan de voorkant heeft, alsmede een D-zak, een klepzak met muntstukken, mouwen met ritssluiting en epauletten, was een double rider jacket, wat betekent dat een deel van de ritssluiting aan de voorkant zich een paar centimeter naar binnen bevond. Eenmaal de ritssluiting omhoog was, zorgde dit voor een afdichting die verhinderde dat er lucht doorheen kon tijdens het motorrijden.

Schott NYC - kwaliteitsreferentie voor jassen en donsjacks

Schott UK ontwierp ook kleding voor het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog en voor de Amerikaanse ordehandhavers en is een van de meest herkenbare erfgoedontwerpers ter wereld geworden. Deze reputatie wordt nog versterkt door het feit dat het merk regelmatig op het witte doek te zien is geweest, met als bekendste voorbeeld het dragen van een Schott-jasje door Marlon Brando in de film The Wild One uit 1953. Aangezien dit de eerste outlaw biker-film uit die tijd was, werd de zwarte motorjas synoniem met slecht gedrag en werd hij in de jaren 1950 op veel Amerikaanse scholen verboden.

Schott NYC is nog steeds in handen van de familie Schott en blijft trouw aan haar erfgoed door het merendeel van haar kleding in de VS te vervaardigen.

Schott NYC - aanpasbare lifestyle of outdoor kleding

De nieuwste aanwinsten in onze collectie behoren tot de meest gewilde jassen van dit seizoen en zullen u doen watertanden. Het merk kan worden gebruikt als een nietje in uw kantoor of weekend wear. De gepresenteerde stukken omvatten een breed scala aan leren jacks en jassen, waaronder de Perfecto, Nebraska en Four Pocket Field silhouetten, die teruggrijpen naar het verleden van het merk met behoud van een eigentijdse esthetiek. Voor het beste resultaat dat het hele seizoen doorgaat, combineert u de geselecteerde jassen met een eigentijds merk zoals Emporio Armani of Jack & Joones voor een trendy look.