Trainers OTA voor mannen - Sneakers Ethique

Ontdek de trainerscollectie OTA "On The Asphalt". De sneakers duurzaam met zolen ontworpen van gerecyclede banden. Ruime keuze in maten en modellen ✓ Levering rapide en gegarandeerd de beste prijs!

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

OTA "On The Asphalt" is een duurzaam en verantwoord unisex merk sneakers. De unieke zool is gemaakt van gerecyclede banden die al globe hebben afgelegd. De sneaker is gemaakt volgens hoge kwaliteitsnormen in een werkplaats op Portugal, met leer vanItalie. Dit is een trainer met een minimalistisch en tijdloos ontwerp dat mooi, milieuvriendelijk en duurzaam is.

100% Europese productie

Het merk OTA heeft ervoor gekozen te produceren in Portugal, meer bepaald in een atelier in de regio Guimarães. Dit om nauw te kunnen samenwerken met de productieteams. Hoge productienormen en het gebruik van edele materialen zoals Italiaans leder garanderen sneakers OTA een optimale productiekwaliteit. Achter dit Europese initiatief wilde het basketbalmerk een ethische sneaker voorstellen, die de menselijke dimensie achter elk paar schoenen benadrukt.

Een leren kwaliteitstrainer

In deze wens om een duurzame trainer te creëren, hebben we ons gewend tot leer vanwege zijn lange levensduur, en meer specifiek tot koeienhuid vanItalie. Wij gebruiken dit materiaal voor de buitenkant van de schoen, maar ook voor de binnenvoering, om een betere kwaliteit en meer comfort te bieden. Leer is bovenal een bijproduct van de vlees- en melkindustrie; een sneaker maken met leer past dus bij onze wens om het merk te verankeren in recycling, om een afvalproduct te hergebruiken en te valoriseren.

Een trainer van 100% gerecycleerde materialen wordt getest

Een andere oplossing die OTA overweegt om een veganistische en ecologisch verantwoorde sneaker voor te stellen, wordt momenteel getest. Het belangrijkste materiaal bestaat voor 70% uit gerecycleerd rubber, gecombineerd met gerecycleerd plastic uit de oceanen. De binnenkant van de trainer zou geheel van gerecycled plastic zijn gemaakt, evenals de veters. Het doel is een versie van de schoen aan te bieden die volledig uit gerecycleerde materialen bestaat.