Nudie Jeans Kleding voor Heren & Dames aan de beste prijs

Ontdek de nieuwe collectie t-shirts, sweatshirts en vooral denim: jeans, shorts en jassen van het merk Pepe Jeans. Het urban en lifestyle merk van denim kleding dat al jaren niet meer weg te denken is.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

De kledingrevolutie van Nudie Jeans

Nudie Jeans werd in 2001 in Göteborg, Zweden, opgericht door Maria Erix en Joakim Levin.

Het idee achter Nudie Jeans was vanaf het begin duidelijk: het echtpaar wilde een jeansmerk creëren dat gemaakt was van 100% biologisch katoen. Vandaag de dag gaat het werk van het bedrijf echter veel verder dan het maken van kleding.

Vanaf de eerste dag zijn de waarden van het bedrijf de belangrijkste onderscheidende factor geweest. Het merk heeft milieubewustzijn en mensenrechten hoog in het vaandel staan. Het bedrijf is uitgegroeid van een kleine fabriek die jeans maakt van milieuvriendelijke materialen tot een van de pioniers van duurzame mode wereldwijd.

De inzet voor het milieu is steeds meer aanwezig in de modewereld, en Nudie Jeans is een vertegenwoordiger van duurzame kleding geworden.

De mode-industrie is een van de meest duurzaam bewuste industrieën. In feite zijn er veel merken die ernaar streven een minimale ecologische voetafdruk achter te laten. Een van de merken die zich het meest inzetten voor duurzaamheid en milieubescherming is het Zweedse merk Nudie Jeans.

Een nieuwe visie op denim met Nudie Jeans

Nudie Jeans is een merk dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van denim, een duurzame katoenen stof. Deze stof is wereldwijd een referentie geworden voor de vervaardiging van jeans. Het resultaat is een denim broek in verschillende tinten blauw, terwijl de binnenkant van de broek wit blijft.

Een van de fundamentele kenmerken van Nudie Jeans is dat zij, dankzij het gebruik van sterke materialen zoals denim, duurzaam en slijtvast zijn, en dat het een stof is die zich aan verschillende veranderingen kan aanpassen. Jeans zijn ook zeer veelzijdige kledingstukken, aangezien zij een breder leeftijdsbereik bestrijken, van kinderen of jonge consumenten tot ouderen. NUDIE JEANS jeans zijn gemaakt om lang gedragen te worden. Dankzij hun ontwerp en componenten wordt hun kleding uw tweede huid. Nudie Jeans zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en maken deel uit van de "groene" modewereld.

Sneakin heeft verschillende tinten van NUDIE JEANS Lean Dean broeken, gemaakt van stretch denim, voor een meer comfortabele pasvorm. De patches worden bij de broek gevoegd, wat ze een meerwaarde geeft. Opvallend is ook de Rumbling Blues jeans, een broek die met de abrasietechniek is behandeld, waardoor witte naden zichtbaar worden die, gecombineerd met blauwe accenten in donkere en lichte tinten, voor een zeer modieus geheel zorgen. De Thin Finn-reeks omvat slanke broeken van katoen en polyester met een licht taps toelopende beenopening. NUDIE JEANS heeft zich lange tijd geconcentreerd op denim jeans, maar heeft zijn assortiment uitgebreid met andere soorten accessoires en lifestyle-kleding voor dames en heren.

De volledige productie van biologische denim jeans vindt plaats in Italië. Het Zweedse merk is ontstaan uit de behoefte om een ander soort kledingstuk te maken op de denimmarkt. Het merk wil dat zijn producten milieuvriendelijk zijn en een minimale impact hebben op het milieu. Het is een revolutionair merk omdat het een ruimte heeft om zijn beschadigde producten te herstellen.

Nudie Jeans - Een modern, milieubewust bedrijf

Vandaag de dag is Nudie Jeans een van 's werelds toonaangevende eco-vriendelijke casual kledingmerken. Hoewel de oprichters aanvankelijk van plan waren zich te concentreren op jeans, bieden ze nu alle soorten kleding aan. Shirts, jassen, shorts, t-shirts... allemaal gemaakt van dezelfde organische materialen.

Naast zijn eigen reparatiewerkplaatsen is het merk Nordic een samenwerkingsverband aangegaan met andere bedrijven om soortgelijke diensten te verlenen. Met deze partnermerken strekt zijn bereik zich uit tot Denemarken en Frankrijk, alsook tot verschillende steden in de landen die we hebben gezien.

Nudie Jeans gaat verder dan de commerciële sector en heeft zijn bereik ook uitgebreid tot de milieusector. In december 2020 ging het merk een partnerschap aan met de Organisatie van de Verenigde Naties voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO) voor een grootschalig recyclingproject.

Dit is een project in twee fasen. In de eerste fase worden tweedehands spijkerbroeken gecombineerd met nieuwe denim om nieuwe stof te maken. De tweede fase omvat de ontwikkeling van een postindustrieel denimrecyclingprogramma.

Merken als Nudie Jeans zijn een goed voorbeeld van hoe mode en succes kunnen worden gecombineerd met milieubewustzijn.