Faguo Gerecycleerde kleding voor mannen en vrouwen - Nieuwe collectie

FAGUO is een Frans merk van ethische kleding en schoenen. De kleding FAGUO is gemaakt van een combinatie van ecologische en duurzame materialen.FAGUO 1 stuk gemaakt, 1 boom geplant. 100% van de CO2-uitstoot gecompenseerd!
Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Faguo een Frans merk dat zich inzet tegen klimaatverandering

Als pionier sinds zijn oprichting meet FAGUO zijn CO2-uitstoot met een carbon footprint, vermindert die door gerecycleerde materialen te gebruiken en compenseert de resterende uitstoot door voor elk gemaakt stuk een boom te planten.

Transparant over haar hele activiteit, FAGUO begeleidt haar generatie naar gezondere kleding door bijvoorbeeld tweedehands en reparatie aan te moedigen.

Transparante en verantwoorde productie in Vietnam, Chine en de Verenigde Staten. Portugal

Bedacht en ontworpen in France met prioriteit voor de keuze van gerecycleerde materialen.

Artistieke richting geïnspireerd door de permanente zoektocht naar onze ware natuur: resoluut stedelijk en voortdurend op zoek naar betekenis buiten de stad: in het bos, in de bergen, aan de kust... in het hart van wat de planeet ons biedt.

Deze bandunion tussen stad en natuur wordt weerspiegeld in esthetische keuzes, in materialen maar ook in snitten en kleuren.

Trainers & Sneakers Faguo

Van casual sportschoenen tot sneakers met diverse sport- en retro-inspiraties, inclusief een assortiment speciaal voor vrouwen. De modellen Hazel, Willow, Ceiba en Cypress worden op transparante en BSCI-gecertificeerde wijze vervaardigd in Vietnam. Hun materiaal:

 • Gerecycled polyester (Global Recyled Standard)
 • Polyester
 • Gerecycled katoen (Global Recyled Standard)
 • Katoen
 • Leer (van Gold Certified leerlooierij Leather Working Group)
 • Gerecycled leer
 • Natuurlijk rubber
 • Gerecycled natuurrubber

Stadsschoenen Faguo

Eigentijdse stijl om een stedelijk silhouet compleet te maken. Transparante productie op Portugal. Het gebruikte leer is afkomstig van een Gold gecertificeerde leerlooierij Leather Working Group. Gebruikte materialen: leer, gerecycled leer, natuurrubber, gerecycled natuurrubber.

Textiel

Een complete herengarderobe met verminderde en volledig gecompenseerde uitstoot.

Transparante en BSCI-gecertificeerde productie in Chine.

75% van FAGUO kleding is gemaakt van gerecycled materiaal.

Hun materialen:

 • Gerecycled katoen (Global Recyled Standard gecertificeerd)
 • Biologisch katoen (GOTS gecertificeerd)
 • Katoen
 • Gerecycled polyester (Global Recyled Standard gecertificeerd)
 • Polyester
 • Linnen
 • Wol

Faguo het is ook een assortiment van bagage en accessoires

Verschillende reeksen bagage om zowel in de stad als in de natuur te verplaatsen. 100% van FAGUO bagage is gemaakt van gerecycleerde materialen.

Faguo 5 verplichtingen voor de planeet

Het merk Faguo staat bekend om het planten van een boom voor elk gemaakt stuk. Bijna 2 miljoen bomen in 300 bossen FAGUO in France door Naudet PÉPINIÈRES. Met Faguo kiest u voor gezondere kleding. Hier zijn hun toezeggingen:

 1. Het meten van onze CO2-uitstoot
 2. Onze CO2-uitstootverminderen
 3. Onze CO2-uitstootcompenseren
 4. Onze generatiebegeleiden naar gezondere kleding
 5. Transparant zijn over de levensduur van onze producten

Faguo Upcycling voor een transparante ethische aanpak

Op France wordt jaarlijks 600.000 ton kleding en 300.000 paar schoenen geproduceerd: jet. Telkens een nieuw materiaal produceren is geen duurzaam model.

Het merk Faguoengage streeft ernaar om 80% van deze stukken van gerecycleerde materialen te maken. Het gebruik van gerecycleerd materiaal ismet 40% tot 99% minder CO2 dan het gebruik van traditionele materialen.

Als pionier in de vermindering van CO2 gedurende de hele levenscyclus van zijn onderdelen ondersteunt FAGUO al zijn klanten bij een beter gebruik ervan.

Wist je dat? Om het einde van de levensduur van onderdelen te beheren: een recycling terminal FAGUO is beschikbaar in al hun winkels. Dit is een aanpak die ons bij Sneakin bijzonder aanspreekt.

Als baanbrekend merk is FAGUO 60% positiever voor mens en planeet dan het gemiddelde merk in zijn sector.