Asics Onitsuka Tiger Schoenen

Bekijk onze selectie van Asics Onitsuka Tiger. Een van de oudste modellen van Asics, de Onitsuka Tiger collectie van Asics is online op Sneakin.

Een sneaker verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en maten. Ontdek onze ruime keuze aan Asics Sneakers tegen de beste prijs!

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

De geschiedenis van het sportschoenenmerk Onitsuka Tiger

Na zijn terugkeer uit de oorlog in 1945, richtte de heer Kihachiro Onitsuka in 1949 ONITSUKA Shokai op in Kobe. In datzelfde jaar werd de onderneming gereorganiseerd tot ONITSUKA Co, Ltd.

Later werd de naam van het bedrijf veranderd in ASICS, een acroniem voor de Latijnse zin "Anima Sana In Corpore Sano" ("Je moet bidden voor een gezonde geest in een gezond lichaam"), en deze woorden maakten een diepe indruk op de heer Onitsuka, inspirerend zijn toewijding aan de productie van sportschoenen met als doel het koesteren van gezonde jeugd door middel van sport.

De eerste sportschoenen die door ONITSUKA Co. werden vervaardigd, waren basketbalschoenen.

In die tijd werden basketbalschoenen beschouwd als de moeilijkst te vervaardigen sportschoenen, maar de heer Onitsuka geloofde dat "als hij in het begin een hoge hindernis kon overwinnen, hij ook andere hindernissen zou kunnen blijven overwinnen.

De heer Onitsuka gaf prototypes van zijn schoenen aan spelers van een van de grootste basketbalclubs van die tijd, waar de schoenen verschillende keren werden getest en verfijnd, totdat het eerste model in het voorjaar van 1950 werd uitgebracht.

In 1953 verscheen de ONITSUKA Marathon TABI, gebaseerd op de traditionele binnenschoen "tabi" die in Japan nog steeds vaak bij sportevenementen wordt gedragen. De Marathon Tabi heeft de eigenschappen die nodig zijn voor marathonlopen, waaronder rubberen zolen en een bovenwerk met duurzaam materiaal en een ophangband.

In datzelfde jaar werd de MARUP-schoen, speciaal ontworpen voor marathonestafettelopen, uitgebracht. Deze schoen is aangepast aan de marathonloopstijl, die snelheid en uithoudingsvermogen vereist. De schoen is ontworpen om vermoeidheid tijdens langeafstandswedstrijden te verminderen. Het bovenwerk is gemaakt van vinylon, een materiaal dat drie keer sterker is dan katoen en voorkomt dat voeten gaan zweten, en de schoen heeft een spons in de hiel.

Een grote verscheidenheid van sportschoenen zijn ontwikkeld voor wereldwijde expansie

Naast marathon- en worstelingsschoenen worden verschillende andere categorieën atletiekschoenen ontwikkeld, waaronder gymnastiekschoenen, voetbalschoenen, schermschoenen en volleybalschoenen, en veel atleten beginnen deze langzaam in te voeren. ONITSUKA marathonschoenen werden gedragen door verschillende medaillewinnende atleten tijdens de Internationale Marathon (in 1964).

De Mexico-lijn verschijnt op Onitsuka Tiger schoenen

In 1966, na een interne ontwerpwedstrijd, werd de Mexico-lijn (de huidige ASICS-strepen) geïntroduceerd. Later zou dit ontwerp symbool komen te staan voor ONITSUKA TIGER, ASICSTIGER en alle ASICS-schoenen.

De iconische sneakers van Onitsuka Tiger: de Mexico 66-schoen

De Japanse pionier Kihachiro Onitsuka creëerde meer dan 50 jaar geleden het meest iconische model van het merk, de MEXICO 66™. De MEXICO 66 schoen werd een cultfavoriet bij zijn lancering, en nu al tientallen jaren, en is een van de populairste modellen van Onitsuka Tiger. De lichte stijl en het veelzijdige ontwerp van de MEXICO 66 SLIP-ON maken hem ideaal voor alle activiteiten van de dag. Nu kunnen jongere kinderen de athleisure-stijl dragen om te concurreren met de grotere kinderen, aangezien er kleinere maten zijn ontworpen voor kleinere voeten. De Mexico doet afstand van de traditionele veters ten gunste van een elastische wreefband, wat een voordeel is voor de energieke kleintjes, die hem nu snel aan en uit kunnen trekken. Het Ortholite®-voetbed biedt de hele dag ondersteuning en ventilatie.

Net als de TIGER SERRANO™ is de MEXICO 66™ het beroemdste model uit onze Onitsuka Tiger-collectie.

Er bestaan zowel eenkleurige als meerkleurige modellen van de Mexico 66. U zult in staat zijn om deze trendy sportieve sneaker te combineren met uw verschillende stijlen. Dit model is een traditionele schoen, maar is aangepast om een moderne look te krijgen, met behoud van al zijn kwaliteit. Zowel op de MEXICO 66™ SD als op de originele MEXICO 66™ vindt u de klassieke hielflap en een dunne en flexibele zool die onbeperkte bewegingsvrijheid biedt en ze een eigentijdse look geeft.

In de loop der tijd hebben de verschillende Mexico 66-modellen aan flexibiliteit, comfort en duurzaamheid gewonnen. De MEXICO 66™ is tijdloos en laat een evolutie toe die verder gaat dan zijn oorsprong, zonder het erfgoed van deze trendy sneaker uit het oog te verliezen.