Alle Asics schoenen en sneakers

Een grote keuze aan Asics sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen zijn beschikbaar op Sneakin !

De meest trendy modellen tegen de beste prijs! Asics Gel-Quantum, Gel-Lyte, Gel-Kayano, Hypergel.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Asics: van hardloopschoenen tot lifestyle- en streetwear-sneakers

Opgericht in 1949 in Kobe, Japan, door Kihachiro Onitsuka. Een jonge schoenmaker uit Kobe die besloot basketbalschoenen te gaan produceren en verkopen. Door de sport en de bewegingen van de atleten te analyseren, ontwikkelde hij de eerste Onitsuka Tiger die sinds 1951 een succes wordt en in het bijzonder dankzij de winnaar van de marathon van Boston van dit jaar die deze Tiger droeg.

Asics, een voorouderlijk merk dat weet hoe het zijn geschiedenis moet cultiveren

Asics komt van het Latijnse "Anima Sana In Corpore Sana" wat in het Frans "Een gezonde geest in een gezond lichaam" betekent, het is op deze basis dat het Japanse merk zich zal ontwikkelen. En zoals veel sportmerken uit die tijd, werd parallel met de performance-tak een lifestyle- en sportkledingtak ontwikkeld.

Asics, sportschoenen ja, maar trendy!

Of je nu een paar hardloopschoenen wilt kopen, een paar fitness sneakers, een lifestyle sneaker, een paar witte sneakers, of lage top sneakers, met of zonder veters... Asics heeft een model voor jou!

Een van de sterke punten van het merk is zijn expertise in het ontwikkelen van unieke technologieën voor prestatiegerichte modellen. Asics hardloopschoenen zijn zeer comfortabel, en het is niet ongewoon te zien Asics sneakers worden gedragen voor een meer stedelijk gebruik, in streetwear mode.

Asics sneakers: van de archieven van het oudste Japanse merk tot het ontwerp van vandaag

De oorsprong van Asics lag in de productie van sportkleding, en het is hiermee dat Asics zijn archieven heeft aangevuld. Vandaag kan het Japanse merk het zich veroorloven in zijn archieven te graven om modellen van sneakers maar ook schoenen voor sport uit te brengen. We denken natuurlijk aan de iconische Gel-Lyte III en V.

In de eerste plaats kunnen we zien dat de onderneming zich heeft opgedrongen aan de lopende sector. Wanneer we kijken naar de catalogi van hardloopschoenen voor dames en hardloopmodellen voor heren, is de aanwezigheid van Asics zeer belangrijk. In deze categorie vinden we de Asics Gel-Kayano, de Gel-nimbus en de Metaride. Alle drie de modellen zijn uitgerust met de beroemde GEL-technologie van Asics. Deze technologie bestaat erin gel in de tussenzool van de schoen in te brengen om de schokken te absorberen die verband houden met de fysieke activiteit.

Bij de Asics trail running sneakers vinden we nog drie andere modellen: Gel-Fujitrabuco, Gel-Sonoma en Gel-Venture. De naam "Gel" betekent dat ze ook GEL-technologie in de zool hebben.

Tenslotte, de derde grote categorie voor Asics, tennis met modellen gewijd aan deze sport, Court FF, Gel-Resolution, Solution Speed FF. We zien dat bij deze tennisschoenen er maar één de Gel-technologie heeft, wat te verklaren is door de verschillende beperkingen tussen trailrunning en tennis. Anderzijds hebben ze de FF-technologie (Flyte Foam) rechtstreeks in de tussenzool en helpen ze je om beter te springen door je snelheid te gebruiken.

Wat de sneakers, de lifestyle of de sportkleding betreft, heeft Asics verschillende assortimenten gecreëerd die vaak geïnspireerd zijn op haar vroegere prestatiemodellen. In dit idee vinden we de Gel-Quantum, die een paar hardloopschoenen was en een sneaker werd die door de straat werd gepleit om zijn comfort.

Deze sneaker is verkrijgbaar in verschillende versies: Gel-Quantum 90, 180 en 360. Het getal komt overeen met het grotere of kleinere deel dat de Gel-technologie op de buitenzool inneemt. De 360 zal de 360°-technologie in de tussenzool verwerken, van de hiel tot de voorvoet, waardoor het paar zeer comfortabel en ademend is, een kenmerk van het oorspronkelijke ontwerp.

Altijd gewaardeerd de Gel-Lyte van Asics komt terug uit de jaren 80, meer geëvolueerd, meer design, meer trendy, maar nog steeds met zijn sok die komt om je voet goed te nemen! De Gel-Lyte biedt een extreem comfort met de GEL-technologie bij de hiel en de P-GEL-technologie aan de voorkant van de schoen. Het is dus een uiterst technologische sneaker die Asics aanbiedt zonder iets aan stijl in te boeten! Maar het is ook een van de grootste series van het merk, dat in iets meer dan 10 jaar van de Gel-Lyte III naar de Gel-Lyte V is gegaan.

Zij wist haar model te vernieuwen met kleuren die altijd mooier zijn dan de andere (marineblauw, grijs, zwart kaki, voor de modellen meer "winter" en kleuren meer flash voor de modellen meer "zomer" rood, hemelsblauw, geel), beschilderd met suède, nubuck en leer of suède, het is zeker de modeschoen van Asics. Maar naast het ontwikkelen van de reeks, slaagt Asics erin om beperkte edities rond dit model te creëren, meestal zeer bijzondere kleuren die we niet op andere modellen zullen vinden.

We vinden opnieuw de Gel-Kayano, die bestaat in verschillende versies, een prestatieversie voor hardlopen en een versie veel meer sportkleding die zal werken als de Quantum met de nummers 90, 180 en 360 die het meer of minder belangrijke deel van de GEL-technologie aangeven. De Kayano heeft ook een verleden en een loopidentiteit, perfect voor sporten (cardio, fitness, crossfit) die een goede ondersteuning en een zeer doeltreffend comfort garanderen om de kilometers en oefeningen te ketenen.

Asics heeft altijd het beste willen brengen aan zijn consumenten en daarom hebben zij de hypergel-technologie ontwikkeld. Deze technologie zal plaatsvinden op de buitenzool. Het creëren van een cloud-geïnspireerde buitenzool en het brengen van ongeëvenaarde demping aan de uitgeruste modellen.

Tenslotte, wat de Onitsuka Tiger betreft, vinden we ze in verschillende types. Zowel voor mannen- als vrouwenmode. De Onitsuka zijn lage sneakers, die in mesh of leer kunnen zijn. In deze reeks vinden we de witte sneakers van Asics, een zeer sober model. Evenals modellen van damessneakers.

Een van de meest iconische modellen blijft de canvas sneaker, Mexico 66, verkrijgbaar in een veelheid van kleuren.

Alle modellen van Asics en Onitsuka zijn beschikbaar voor Mannen, Vrouwen, Junior en Kind, aan de beste prijs op Sneakin.