Schoenen New Balance 997

Ontdek de New Balance 997 schoenencollectie, het vlaggenschipmodel van het merk New Balance. Een sneaker die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, materialen en maten. Ontdek onze grote selectie van New Balance Sneakers tegen de beste prijs!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

New Balance 997, een iconische sneaker

Het merk New Balance staat bekend om de kwaliteit van zijn schoenen, het comfort, en ook de tijdloze stijl van zijn silhouetten. En wat dit laatste punt betreft, als er één model is dat boven de rest uitsteekt, dan is het wel de New Balance 997 sneaker!

Zijn retro-loopstijl is tegenwoordig zeer trendy, en de Amerikaanse fabrikant van apparatuur blijft de enige die deze stijl perfect beheerst. Vandaag de dag wordt het merk New Balance zeer gewaardeerd in de sneakergemeenschap en onder hardlopers, vanwege de kwaliteit van de aangeboden schoenen. Als model dat zowel door mannen als vrouwen wordt gewaardeerd, heeft New Balance besloten de W997 af te danken voor een 100% vrouwelijke aanpassing.

Het iconische NB 997-model is een van de meest begeerde modellen onder sneakerliefhebbers. Het silhouet, dat op het eerste gezicht herkenbaar is, biedt een vintage en moderne look. De New Balance 997 was oorspronkelijk ontworpen om een revolutie te ontketenen in de hardloopschoenen markt. En het is een succes geworden, zozeer zelfs dat de ABZORB en ENCAP dempingssystemen vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn.

De New Balance 997, die oorspronkelijk in de jaren 90 op de markt kwam, is een retro-loopschoen die perfect is voor lifestyle en werk. Het sobere en efficiënte ontwerp in combinatie met de beroemde "N" op de zijpanelen, maken het tot een van de iconische sneakers van de sneakercultuur. Zozeer zelfs dat de NB 997's hun weg vonden naar de voeten van de Amerikaanse president Bill Clinton.

Zelfs vandaag de dag zijn de "Made In USA" en "Made In UK" versies van de NB997 zeer gewild bij sneakerheads. De kwaliteit van de vervaardiging is ongeëvenaard door de concurrentie, en deze handgemaakte producten worden vaak beschouwd als de graal onder sneakerverslaafden.

De terugkeer van de New Balance 997 en de dikke sneaker trend

In de afgelopen jaren hebben we het model zien opleven door middel van nieuwe versies. De silhouetten zijn licht gewijzigd om te voldoen aan de sterke trend van grove sneakers, en hun beroemde bredere zolen.

Zo zagen we de modellen NB 997H en NB 997S verschijnen. Twee nieuwigheden die surfen op de trend van X-90 zeer populair in de afgelopen jaren.

Terwijl de New Balance 997H een vrij discrete tussenzool heeft voor een lompe sneaker, gaat de New Balance 997S (wat staat voor Sport) zonder enig complex uit van zijn agressievere kant met een verschoven, zelfs aerodynamische tussenzool.

Of je nu een onvoorwaardelijke fan bent van de New Balance 997, het model 997H of 997S, weet dat je op Sneakin.fr een ruime keuze aan modellen en kleuren zult vinden, en altijd aan de beste prijs.