Veja Schoenen

Veja is een Frans merk van ethische en fair trade sneakers. Transparantie, biologische materialen, eerlijke handel. Zoals u ziet, zijn Veja sneakers gemaakt van een combinatie van ecologische en duurzame materialen.

Veja schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en maten. Ontdek onze ruime keuze aan Veja Sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen, en altijd tegen de beste prijs!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

VEJA schoenen, het toegewijde Franse merk

Het merk VEJA werd in 2005 in Parijs opgericht door twee vrienden, Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillion. De twee werden geïnspireerd door het idee om het consumentengedrag op lange termijn te veranderen en zo de wereld een beetje beter te maken. Het is een merk van eco-verantwoorde sneakers van eerlijke handel, erkend over de hele wereld.

Wist je dat?

Het woord "Veja" komt uit het Portugees en betekent zoiets als "kijk" of "kijk" - en dat is precies wat de makers van Veja sneakers doen. Het Franse label is gespecialiseerd in de productie en distributie van duurzame en fairtrade sportschoenen. Het is een symbolisch product van onze generatie en onze tijd.

VEJA koopt en produceert zijn sneakers in Brazilië met de bedoeling het Amazonewoud economisch te verbeteren om het te beschermen.

Voor het merk is het dragen van een VEJA "met één voet in het design staan en met één voet in het engagement", en het is op dit idee dat alles gebaseerd is voor het merk, de vervaardiging van nieuwe modellen sneakers, nieuwe producten, de selectie van verenigingen waarmee het merk zal samenwerken, grondstoffen enz...

VEJA sneakers: het merk gebruikt een alternatief voor leer: de upcycling van maïs

Veja sneakers worden in Brazilië, in de regio Porto Alegre, onder eerlijke omstandigheden gemaakt van biologisch katoen, natuurlijk gelooid leer en natuurlijk rubber. Alle materialen zijn duurzaam geproduceerd.

Velen spreken over veganistische mode, een mode die leer zou vervangen. Helaas wordt leer tegenwoordig veel te vaak vervangen door plastic, dat voor 99% uit aardolie bestaat. Het merk VEJA heeft het C.W.L ontwikkeld, een veganistisch materiaal van biologische oorsprong dat een alternatief biedt voor leder, zowel wat betreft de soepelheid van het materiaal als het ecologisch engagement.

Zoals u ziet, respecteren VEJA-sneakers de mens en worden ze onder menswaardige omstandigheden geproduceerd, in rechtstreeks overleg met de producentenverenigingen en -fabrikanten.

Naast het gebruik van milieuvriendelijke materialen, besteden de twee fabrikanten van het merk ook bijzondere aandacht aan de billijke beloning van alle werknemers. En zij doen dit in de hele productieketen: van de katoentelers op de velden, via de leveranciers, tot de productiemedewerkers.

Naast sneakers van hoogwaardige biologische materialen heeft VEJA ook een eigen lijn veganistische producten. Bij de productie van deze veganistische sneakers worden geen dierlijke materialen gebruikt.

Qua design volgen Veja sneakers bepaalde tijdloze trends en worden ze over het algemeen op een bijzonder cleane en minimalistische manier gepresenteerd. Dit geldt met name voor de VEJA V-10 en V-12 modellen. Veja sneakers zijn een uitstekende optie voor sneakerfans die bijzonder begaan zijn met het milieu.

Veja V-10 sneaker

De Veja V-10 sneaker is het vlaggenschipmodel van het merk Veja. V-10 staat voor 10 jaar liefde. Het model is samengesteld uit een bovendeel in C.W.L., katoen bedekt met P.U. & hars van maïsafval. Het V-logo aan de zijkant is gemaakt van rubber. De binnenvoering is gemaakt van jersey (33% biologisch katoen & 67% gerecycled polyester). Ook de binnenzool is gemaakt van wild rubber uit het Amazonegebied en andere synthetische materialen. Het gebruik van dit rubber draagt bij tot het behoud en de verbetering van het Amazone regenwoud.

Als je een meer milieuvriendelijke en verantwoorde levensstijl wilt combineren met behoud van een perfecte stijl, weet je wat je te doen staat. Milieuvriendelijke schoenen aantrekken was nog nooit zo eenvoudig en stijlvol! Laat u verleiden door een Veja V-10 sneaker, een must-have voor uw garderobe.