Schoenen OTA - Duurzame sportschoenen met gerecycleerde bandenzolen

Ontdek de OTA "On The Asphalt" sneaker collectie. De duurzame sneakers met zolen ontworpen uit gerecyclede autoband. Ruime keuze aan maten en modellen ✓ Snelle levering en gegarandeerd de beste prijs!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

OTA "On The Asphalt" is een duurzaam en verantwoord unisex sneakermerk. De unieke zool is gemaakt van gerecyclede banden die al over de hele wereld hebben gereisd. De sneaker is gemaakt volgens hoge kwaliteitsnormen in een werkplaats in Portugal, met leer uit Italië. Dit is een sneaker met een minimalistisch en tijdloos design die mooi, milieuvriendelijk en duurzaam is.

Een 100% Europese productie

Het merk OTA heeft ervoor gekozen in Portugal te produceren, meer bepaald in een werkplaats in de regio van Guimarães. Dit om nauw samen te werken met de productieteams. Hoge productienormen en het gebruik van edele materialen zoals Italiaans leder garanderen OTA sneakers een optimale productiekwaliteit. Achter dit Europese initiatief wilde het basketbalmerk een ethische sneaker aanbieden, die de menselijke dimensie achter elk paar schoenen belicht.

Een kwaliteits lederen sneaker

In ons verlangen om een duurzame sneaker te maken, hebben we ons tot leder gewend vanwege de lange levensduur ervan, en meer specifiek tot rundleder uit Italië. Wij gebruiken dit materiaal voor de buitenkant, maar ook voor de binnenvoering, om een betere kwaliteit en een optimaal comfort te bieden. Leder is in de eerste plaats een bijproduct van de vlees- en melkindustrie; een sneaker maken van leder ligt dus in de lijn van onze wens om het merk te verankeren in recyclage, om een afvalproduct te hergebruiken en te valoriseren.

Een sneaker gemaakt van 100% gerecycled materiaal wordt getest

Een andere oplossing die OTA voor ogen heeft om een veganistische en ecologisch verantwoorde sneaker voor te stellen, wordt momenteel getest. Het hoofdmateriaal bestaat voor 70% uit gerecycleerd rubber, gecombineerd met gerecycleerd plastic uit de oceanen. De binnenkant van de sneaker zou volledig gemaakt zijn van gerecycleerd plastic, evenals de veters. Het doel is een versie van de schoen aan te bieden die volledig van gerecycleerde materialen is gemaakt.