Warrior Shangai Heren Sneakers

Vind het merk Warrior Shangai online bij Sneakin.fr Ontdek de nieuwste modellen en kleuren ✓ Levering rapide en beste prijs gegarandeerd!
Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

Warrior Shanghai het nieuwe trendy trainersmerk

Warrior Shanghai is een merk van sportschoenen, opgericht in Shanghai in de jaren 1930. Sterk, comfortabel en duurzaam, het merk werd gedragen door atleten, politici, zakenlieden, rijk en arm.

Het WB-1 model was extreem populair in de jaren 1970 onder basketbalspelers.

De originele Chineseball basketbalschoen, de WB-1, heeft een klassiek canvas bovenwerk en een gripvaste gevulkaniseerde rubberen zool, die je dat competitieve voordeel op het veld geeft.

Merk geschiedenis Warrior Shanghai

Het was in 1927 dat een fabrikant van rubberen banden, Shanghai Huayi Co, diversifieerde en begon met de productie van betaalbare rubberen schoenen van hoge kwaliteit. Hoewel het merk Warrior, of "Hui Li" in het Mandarijn, pas in 1935 officieel werd opgericht en geregistreerd, was de klassieke Warrior schoen geboren.

In de 20 jaar na de geboorte van de Warrior schoen vonden er radicale veranderingen plaats in Chine, waar de communistische politieke ideologie het land in haar greep kreeg. Het bedrijf Warrior Footwear (Shanghai) kreeg van de regeringspartij de opdracht om de atleten in de nationale sportprogramma's van Chine uit te rusten, met name de Olympiërs van het land.

De reputatie van het merk groeide en sportfans over de hele wereld begonnen de schoenen aan te schaffen om hun sporthelden te evenaren. Toen veel modieuze Chinese jongeren de sportschoenen begonnen te dragen, veranderde de Warriors van een utilitaire sportschoen in een iconisch statussymbool dat een hele generatie aankleedde.

De Warrior trainer is altijd een bescheiden schoen geweest, de schoen van het "volk", resoluut in dienst van degenen die hem droegen om hem naar eigen inzicht te gebruiken.

Jaar na jaar bleef de Warrior sportpersoonlijkheden uitrusten, waaronder een jongeman uit Shanghai, Yao Ming. In 2008, 70 jaar na zijn geboorte, herontdekte een jonge ontwerper genaamd Shumeng Ye de Warrior trainer. Haar foto's en onderzoek werden gepubliceerd in een prachtig boek in beperkte oplage genaamd "Book of Warriors", dat de geschiedenis van het merk viert.

Zij was verantwoordelijk voor de opkomst van de retrotrend en de start van de Warrior revolutie. Rond dezelfde tijd werd Warrior Footwear geïntroduceerd in de VS en Australie, waar het legendarische merk werd geïntroduceerd en overgenomen door een nieuwe generatie.

Het merk is nu verkrijgbaar op France en zal naar verwachting de komende maanden zeer succesvol zijn. De eerste modellen arriveren bij Sneakin, en we zullen de komende weken verschillende nieuwe kleuren ontvangen. stay tuned!