Alle schoenen Saucony

Ontdek de Saucony sneakers collectie. Ruime keuze aan maten en modellen schoenen (hardlopen en lifestyle). Dames- en herenschoenen zijn beschikbaar op Sneakin !

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Saucony, een van de oudste schoenfabrikanten in de Verenigde Staten

Saucony sneakers voor heren, dames, junioren en kinderen zijn gemaakt voor alle seizoenen dankzij trendy kleuren, mesh, leer, suède of nubuck inzetstukken. Met modellen van sportieve of stadse sneakers, laag, licht, warm, in suède of gewoon van leer, biedt Saucony zijn volgelingen de mogelijkheid hun merk het hele jaar door te dragen. Ontdek lage en lichte sneakers voor de zomerperiode of sneakers met meer resistente en warmere materialen voor de winterperiode.

Saucony, een eeuwenoud bedrijf in een moderne wereld

Opgericht in 1898, met de eerste fabriek in de Verenigde Staten in Kutztown, Pennsylvania. Het bedrijf dankt zijn naam aan de rivier die langs deze eerste fabriek stroomt, Saucony Creek. Het bedrijf breidde uit naar sportartikelen, met name atletiek. De industrie was nog niet zo ontwikkeld als nu, dus Saucony begon in de anonimiteit.

In 1910 vestigde een Russische immigrant, schoenmaker Abraham Hyde, een schoenfabriek in Cambridge, Massachusetts onder de naam Hyde Athletic Industries. Hyde kocht in 1960 het bedrijf Saucony uit, dat anoniem was gegroeid en zelfs merken als Nike, Adidas, Puma en Asics had zien opkomen. De fabriek werd vervolgens overgebracht naar Cambridge. Pas in de jaren '90 zal de Hyde-groep haar naam veranderen, omdat Saucony dan eindelijk is opgekomen, na 100 jaar ervaring en ontwikkeling, wordt Saucony de speerpunt van de Hyde-onderneming die besloot haar naam te veranderen van schoenfabrikant in Saucony.

In 2005 werd Saucony gekocht door een andere industriegroep en verhuisde het hoofdkwartier opnieuw naar Lexington, een voorstad van Boston, Massachusetts. Dan 10 jaar later, een andere overname door een andere groep. En het is met deze aankoop dat Saucony, in 2015, echt het lifestyle-gedeelte zal betreden en verschillende gamma's zal ontwikkelen dankzij zijn ervaring op het gebied van atletiek, sportkleding.

Van de sportschoenen uit de late 19e eeuw tot de trendy sneakers van onze tijd

Saucony heeft een rijk verleden, wat een grote troef is voor een bedrijf dat zich vandaag wil ontwikkelen in de lifestyle en sportkleding. Dankzij zijn geschiedenis en zijn ervaring in verschillende groepen heeft het merk immers een zeer compleet archief opgebouwd.

Sportschoenen, loopschoenen, dempende technologieën, kleding zowel technologisch voor prestaties als gemaakt voor het dagelijks leven.

Als u op zoek bent naar sportschoenen om te presteren, dan is het gamma loopschoenen daarvoor gemaakt. En dat is wat de Peregrine 10 biedt, de Saucony trailschoen bij uitstek! Een echte hardloopschoen die grip en veelzijdigheid biedt op alle terreinen. De rubberen PWRTRAC-zool is gripvast en beschermend, zodat je er met een gerust hart op kunt lopen. Ontworpen voor optimale demping, houden ze je pas vast bij het afdalen en zorgen ze voor responsiviteit bij het bergopwaarts gaan.

Een ander paar hardloopschoenen van Saucony, de Aya, is een van de eerste prestatiegerichte hardloopschoenen voor het grote publiek van Saucony. Deze Aya, biedt een kleurrijke stijl en nog steeds licht en flexibel om u te begeleiden in al uw trainingen over de hele wereld.

Het merk Saucony heeft naam gemaakt op het gebied van loop- en trainingsschoenen, zozeer zelfs dat grote merken als Asics, met zijn GEL-technologie en het hele Asics Gel-assortiment, zich hebben laten inspireren door het werk van de Amerikaanse firma.

Maar Saucony is in staat geweest om verschillende modellen sneakers trends te creëren dankzij zijn archiefbasis. En met zijn oorsprong van sportschoenen, zal het comfort er zijn! We zullen de verschillende sneakers van het merk in zijn Originals gamma vinden.

Wat de gestabiliseerde schoenbasis betreft, biedt de Saucony Grid een dynamisch alternatief voor deze old school modellen. Het trendy maken met meer opvallende kleuren en in de lucht van de tijd. Met zijn dikke zool en technologie in de tussenzool biedt de Saucony Grid je een comfortabele pasvorm. Ze zien er geweldig uit met jeans en een hoodie voor een echte casual look.

Een ander model uit deze reeks, de Jazz, is de bestseller van de Amerikaanse firma. Als we voor de Grid in iets flitsends, dynamisch zijn, dan is de Saucony Originals Jazz de witte sneaker van het merk, chic en overal in alle omstandigheden.

Een klassiek model, dat het licht zag in 1985, toen de SHADOW serie werd gelanceerd. Het is een van de technologisch meest geavanceerde en populaire sneakers in de geschiedenis van het merk SAUCONY geworden.

Het Saucony Jazz model is soberder, in eerder donkere kleuren (navy, kaki, zwart, ...) voor de winterperiode en vrolijker kleuren (hemelsblauw, wit, ...) voor de zomerperiode. De Jazz, een sneaker van canvas, is ook dunner, geïnspireerd op sportschoenen, dicht bij de voet. Zij kunnen zowel in een professionele als in een meer casual omgeving worden gedragen. Ze kunnen gemaakt zijn van leer of nylon gecombineerd met suède en zijn werkelijk gemaakt voor alle looks.

We vinden ook de Saucony Azura, een paar sport sneakers die eind jaren 80 voor het eerst werden uitgebracht, gericht op prestaties. Ze zijn sindsdien herwerkt en geven een sportief tintje aan uw outfits, terwijl het comfort gewaarborgd blijft dankzij de EVA-technologie in de tussenzool. Gemaakt van synthetische micro-suède inzetstukken, scheurbestendig mesh voor de tong of leer en een driehoekige buitenzoolstructuur die iconisch is voor het Amerikaanse merk.

Tot slot komt het Shadow model, de sneaker van Saucony waarin alle schoenen van het Originals gamma zijn samengebracht. We vinden de dikke schoenzijde van de Grid, met de demping afkomstig van de EVA technologie in de tussenzool en de buitenzool met driehoekige structuur van de Azura en tenslotte de meer sobere, meer all-purpose kleuren van de Saucony Jazz, waardoor de Shadow het hele jaar door gedragen kan worden !

Vind onze selectie sneakers en sportkleding van het geweldige merk Saucony tegen de beste prijs voor mannen, vrouwen en kinderen op Sneakin, historische retailer van het merk met onze sneakershop in Parijs!